Výjezd do Ústí - 21 - 22.2. 2013

24.02.2013 18:45

 

V nepochopitelný termín čtvrtek / pátek osud Duklu zavál na led Ústí nad Labem. Favorizovaného, nutno podotknout. Proč vedení ČP ligy nemohlo posunout zahájení playoff o jeden den, aby se fanoušci dostavili na zápas ve větším počtu, je mi opravdu záhadou. I když větší záhadou mi je, proč nehrajem derby s Třebíčí a Kadaň s Ústím. To se to nějak nedalo dohodnout…na derby by přišlo asi tak 3 krát víc lidí než to co očekávám v pondělí.

Alespoň pro jednu výhru vyrazilo asi 30 fanoušků již na čtvrteční zápas. Dukla nepodala kvalitní výkon a kvalitně podlehla. Za to kvalitní výkon předvedli naši fans. Když jsme dorazili kolem 4 na páteční zápas, bylo zřejmé, že nelenili a kvalitně se připravovali na další nekvalitní zápas. Kvalitně se opili, když to tak kvalitně napíšu. No, užívám si slovo kvalitně, protože kromě kvalitního alko opojení a fandění jsme asi nic dalšího kvalitního v Ústí nenechali :-). Domů jsme si přivezli dvě nekvalitní prohry.

 Naše auto vyrazilo kolem 1 z Jihlavy, nákup Ježků, v Praze nasedl Jura a jeli jsme v plné sestavě. V Ústí menší problémy s nalezením stadiónu. Dost si pletu pokyn odboč vlevo s pokynem odboč vpravo. Zapracuju na tom :-).

Dorazili jsme do hospody, kde se občerstvovali naši. Asi 7 lidí v Ústí přespalo, 3 z nich šli hajat kolem 5 ráno, nicméně ráno vstali a rychle se dostali do nálady, ve které odešli spinkat.

Skupinka házenkářů, jak se již 3 rokem přezdívá, opět prožila vynikající zážitky. Byla ubytována v penzionu U Kováře. Tento penzion zanechal spoustu dojmů, zážitků a vřele každému doporučuji se tam ubytovat. I když po prvním prohraném utkání nebyla moc nálada a dostavovala se únava, Herny jednoznačně přesvědčil 3 další účastníky zájezdu, že se prostě spát nepůjde. S nadšením vydat se hledat hospůdku s jukeboxem byla tak silná, až nás donutila jít zhruba 2 kilometry do centra. Když už jsme dorazili do cíle, bylo nám oznámeno, že se zavírá. Slečně barmance jsme přišli sympatyčtí, tak se vydala s náma do jiné hospody s jukeboxem. Na místo určení jsme dorazili asi za dalších dvacet minut a záblesk očí Hernyho, když spatřil jukebox byl nepopsatelný. Tuto radost mu narušili dva místní jedinci, kterým se nelíbilo, že předbíhá jejich oblíbené Lunetiky. Elvis jim vysvětlil jednoduché počty matematiky a vše se obešlo  bez konfliktu. Po cestě zpět jsme s Hernym potrénovali skákání rybiček a dorazili v pořádku spát.

Herny opět vypil přes 20 pif, ale překvapí to ještě někoho :-).

Dukle docela dobře vyšel začátek zápasu a i taktický pokyn v úvodu neinkasovat a vlétnout na soupeře byl splněn do puntíku. Vlétli na soupeře takovým způsobem, že asi v 25 vteřině prohrávali 0  -1. :-). Po 36 minutách to bylo 0-3, a jestli jsme měli asi tak 2 pološance, tak to je moc. Asi každý  litoval peněz, které stál tento výjezd. Nicméně po kontaktním gólu hráči ožili a začali lítat. Výsledkem byl kontaktní gól na 2-3 asi 150 vteřin před koncem. Bohužel další jsme nepřidali a odjíždíme tak domů zklamáni, že jsme neurvali ani jeden zápas.

Náladu fans to však nezkazilo a celý zápas si nějak tak užili. Fandilo se obstojně na možnosti a zejména hru našich. Bylo tady asi 35 fans, z toho několik žen, o jedné se zmíním.  Žena Šuhajova, ač přislíbila, že při gólu vlítne na manťák a rozplácne se tam jako hovno o zeď, slib nesplnila. Ví moc dobře, co udělala, a všichni čekáme, jak to nahradí při domácím utkání J. Máme se na co těšit :-).

Stadión Ústí je extraligových parametrů, nemá cenu rozepisovat. Kvalita piva ale nic moc. Párky, klobásky neskutečné kvality. Nevím, jestli v Litoměřicích a tady mají stejného dodavatele, ale prostě ty párky za přijatelné ceny jsou neskutečný. Palec nahoru.

Domácích fans se sešlo asi 150??? Fakt nevím, fandili kvalitně, ale na tak velký město je to malý počet. Sice jasný, že ti co chodí za to nemůžou, nahnat nový lidi nejde ze dne na den, ale prostě na 100 000 město by ten kotel měl být 2 krát větší. I když v Hradci je bohužel ještě asi tak 5 krát menší. Fans domácích jsou bezproblémový, tak doufáme, že v pondělí, pokuď je přijedou podpořit jejich kamarádi z Třebíče, vše zůstane v nekonfliktním stádiu.

Po zápase jsme odjeli, někteří fans zůstali a počkali na hráče. Sešli jsme se na Posilce a pokračovali v konzumaci. Docela zajímavý výjezd, škoda že bez nějaké výhry. Uvidíme, co naši předvedou v domácích zápasech a zda se do Zlatopramen arény vrátíme.

Jen dotaz, moc jsme nepochopili, proč jsou zde tzv. komerční přestávky. Docela nám to lezlo na nervy. Jsou vůbec povoleny?. My chceme hokej a ne čumět na reklamy.

O druhé přestávce šli naši zástupci Ondra a Ondra soutěžit ve střelách do brány  z modré, bez obránců teda :-). Za mohutného povzbuzování soutěž vyhráli a získali tak pro náš kotel 2 palety pivíček. Hodili se :-). Hodili i rybičky, díky. Rybičku hodil i Pajucha na Posilce, ta asi bolela víc. A když už jsme u těch rybiček, tak rybičku hodil i domácí maskot, kterého tím zdravíme. Asi nejsympatičtější maskot, kterého jsme dosud potkali. Přijel nás pozdravit po zápase, byl pochválen ale odjel. Byl tedy vybučen a vyskandován rybičky rybičky. Udělal krááááááásnou rybičku a vše bylo v pořádku. Díky :-).

Tak kluci, v pondělí jdem na to, Dukla do toho.

Čelsí z Chrudimi a Pajucha

Zpět

Vyhledávání