Výjezd do Českých Budějovic - 30.9.2013

04.10.2013 15:02

Výjezd do Českých Budějovic - 30.9.2013

Úvodem hned smekám klobouk přátelé. Když jsem naposledy psal s jistou nadsázkou, že pokud se naše výpravy budou dvojnásobit na každý výjezd, osídlíme planetu dokonce sezóny … musím říct – Plníme plán na 100%!!! :-) Náš počet čítal zhruba 100 hlav a to v pondělí!, po víkendu! - NÁDHERA!!! Je pravda, že po sobotním utkání s Olomoucí vyvolalo otočením zápasu jistý „fanouškovský orgasmus“ , ale nečekal jsem, že bude až tak silný a přitáhne na výjezd takové množství  příznivců naší Dukly. :-) Z Jihlavy se vypravil malý autobus. Spousta dalších si našla opět trasu po své ose, ale viděl jsem i známé tváře, kteří zde studují vysokou školu. Výsledek byl fenomenální.

Výprava autobusem se ale chystala již dříve. Celkem mě mrzí, že jsem se nemohl sám osobně vydat s touto posádkou, je vždy spousta zážitků a opravdu se nenudíte. Bohužel jsem měl ještě jiné povinnosti a brzy vstával druhý den do zaměstnání. Naštěstí o zážitky z autobusu nepřijdete. Psích vše zdokumentoval a popsal takto:

„V autobuse panovala celou dobu výborná nálada, ať už to bylo díky ježkově lahvové síle, kterou jsme do sebe přečerpávali ze skleněných kuželek, nebo pocitem, že nás jede takové množství. Trasa vedle přes Počátky, kde k nám přistoupili ještě dva členové veselé posádky. Ještě před Počátkama jsme ale potkali zájezd fanoušků cirkusu z vesnice od vedle - HC REBEL HAVLÍČKŮV BROD.

 

Předjet je bylo fakticky nemožné, protože po ztrátě jejich velkého sponzora mají na výjezdy pouze k dispozici starý traktor, za který svůj cirkus zapřahají. Naštěstí se nám podařilo asi kilometr před Počátkama je přemoct a předjeli jsme tu jejich pýchu. v Počátkách byl sraz na benzíně kvůli doplnění nového piva a vyprázdnění toho starého.Naneštěstí asi třicet vteřin před výjezdem nás opět předjeli Rebelové. Po 500 metrech byli ale přemoženi a my jsme mířili směr ČB s mezizastávkou v Třeboni. Tam jsme se všichni postarali o zvednutí hladiny třeboňských rybníků, dali jsme o sobě několika nálepkama vědět a pokračovali dál. Při příjezdu do "Budějc" se zpívalo na plné pecky a po zaparkování jsme zaveleli k přesunu na zimní stadion. „ Tolik tedy report z autobusu od Psícha  :-)

Jakmile jsme vstoupili na stadion, dolehly na nás sentimentální vzpomínky.  Postupová sezóna 2003/2004. Opravdu jeden z nejkrásnějších zážitků. Nebyli jsme zde, abychom jen vzpomínali, ale opět hnali naše borce k dalším vítězstvím. Sektor pro hostující fans se za těch pár let co jsme tu nebyli, přemístil jinam. Proto to od nás spíše vypadalo, jak když se schází švábi na pivo. Ovšem posádka autobusu udala místo odkud se bude fandit a přilákala tak poslední potroušené příznivce žlutočervených barev, kteří se nacházeli různě po stadionu. V tu chvíli jakmile jsme byli všichni pohromadě, opět jsme se do toho svorně pustili jako jeden člověk.  Podařilo se nám vyplnit i celý sektor, že někteří jedinci museli stát na schodech vedle. Na Johna bohužel zatlačila koprovka se sedmi knedlíky a svou flatulencí vyhnal své okolí více na schody. To byl asi nejspíš podmět pro security, kteří si při přehuštění  na schodech stoupli k nám. Naštěstí se brzy odér  Johna vypařil a tak se ostatní mohli vrátit na svá místa. Snažili jsme se kluky hnát od první minuty až do poslední vteřiny s pouze jedinou přestávkou a to mezi první a druhou třetinou. Druhá přestávka, která trvala 18 minut, byla celá prozpívána. Až v druhé minutě třetí třetiny, přišly na řadu opět pokřiky. Neuvěřitelných zhruba 22 minut píseň neustala. Místní diváci nejspíš nechápali takový zápal fandění a nevěřícně kroutili hlavou. My jsme si to ale opět přijeli užít. I po prohře v prodloužení jsme hráčům poděkovali za bojovný výkon. Děkovačku si zasloužili a my jim dávali najevo, že tu jsme celý zápas s nimi, tak ať si to užijí s námi. Po zápase přišel za námi jeden fanoušek Motoru a přišel nám složit poklonu. To co jsme předvedli my ten den, tak nepředvedl za poslední roky žádní hostující fans ani z extraligy. Taková slova vždy potěší, když se cítíte výjimeční.

K domácím fans patří můj obdiv v tom směru, že většina odhodila staré dresy a nakoupila nové pod značkou Motor. Udělalo to na mě dojem a dávají tak najevo co si myslí o dění s hokejem v Českých Budějovicích. Nepochopil jsem ale jednu věc a to soutěž v druhé třetině. Závod se sekačkami. Je mi jedno jaké byly značky, ale při pohledu na sekačku a být fanouškem Českých Budějovic, otevíral by se mi nůž v kapse.

Nebudu hodnotit utkání po herní stránce. Kritiků a rádoby trenérů, kterých se to na tribunách a na diskusních fórech stále více jen hemží, nemá smysl. Každý kdo tam byl to viděl, tak ať si myslí svoje. To asi tak závěrem a já bych chtěl jen upozornit, že v sobotu  5.10. 2013 se blíží venkovní derby s Třebíčí. Tak pojeďme opět znásobit poslední výjezdovou akci a hezky s písní na rtech. Spoustu nepřátel máš - v tom dutém údolí - ukázat jim že kraj je náš- vždyť my jsme z Jihlavy.  

 Buďme svorní , červená a žlutá jsou barvy naše. Jedině DUKLA!!!   

                                                             

                                                                               PAJUCHA

 

Zpět

Vyhledávání