DERBY JE NAŠE!!!! Výjezd do UDH - 24.10.2012

25.10.2012 12:49

DERBY JE NAŠE!!!! Jihlavo derby je naše|!!!! Pučím si slogan od mé oblíbené fotbalové Slavie.

Pro povinné tři body Dukla jezdí do údolí dutohlavců pravidelně, bohužel se také bez nich vcelku pravidelně vrací :-). Tentokrát se to však povedlo. Hoši děkujem!!! 

V ne moc optimistické náladě čekal Duklu zápas v Třebíči. Další rádobyderby, a další prohrané derby, pohled na tabulku devastující, výsledky venku bez komentáře. Fanklub vypravil autobusy, ani nevím, jestli jeden nebo dva. My jsme se nakonec v úzké skupině dohodli na vlakovém výjezdu. Bohužel už nebyl čas pozvat více lidí atd., byla to na poslední chvíli změna plánu.

Vočko a spol seděli na posilce asi od tří. Nakonec nás jelo 13, včetně vůdce Ivana, který jel v montérkách. Ani se nestačil převlíct, ale stihnul to :-). Hanča Buchta jela už z Počátek. No co se dělo ve vlaku jen zkráceně, radši :-). Vočko zkusil nabalit fakt krásnou holku, ke které jsme si přisedli…ale neúspěšně… koneckonců, jako zatím vždy :-). Občas se vylilo pivo na zem, což vyděsilo průvodkyni vlaku. Fanoušci se tak velice často měnili v úklidovou firmu. Zpívalo se, fandilo se, a hlavně chlastalo se. Na asi 40 minutovou jízdu vlakem měl každý v průměru 3 piva. No nějak se dojelo do údh a šlo se na hokej. Přišli jsme na zápas asi v 5 minutě, Dukla ještě překvapivě neprohrávala. :-) Ihned byl vyhledán stánek a zakoupeny další tekutiny. Počet dukláků byl tak 250?...no nic moc... Bývali časy, kdy se tribuna za bránou hemžila, byla přeplněna lidmi v žlutočervených dresech….snad se ty doby vrátí… Dukla dostala góla, jinak zaplněný útulný třebíčský stánek vybuchl nadšením. Ale to byla poslední radost, kterou domácí ten den měli. My i hráči jsme se nevzdávali. A vyplatilo se. Dukla totiž hrála jak filharmonie v Národním divadle. Totálně koncertovala. Vyhrála 5-1. No kdo by to před zápasem řek!!!. Děkovačka byla super, bylo vidět, že i hráči mají radost. Hráči jako Matějka ani nechtěli do kabin. Ještě jednou díky!!!!!

Kotel tentokrát nezklamal. Fandilo se víc než dobře, i když  né všichni se do toho zapojovali. Opět se ukázalo, jak kotel funguje, když je tam vůdce, člověk co to rozkřikává a všichni ho viděj, a jak nefunguje, když tam není. Proto je životně nutné nalézt někoho, kdo tam bude stát místo Ivana, když on nebude moct. Domácí kotel moc vidět nebyl. Slyšet docela jo když jsme nefandili. Vzhledem k průběhu zápasu je jasné, proč jsme na tribunách dominovali. Jejich kotel byl tvořen několikačlenným, asi 4členným  :-) jádrem, kolem nich asi 20 stále fandících, a pak opět zejména puberťáci. Klasika všude. Slavní zlobivci co bránili vlajku u nás, co jim naši chtěli ukrást, byli vidět až po zápase. Při utkání ne, ale bylo tam hodně lidí. I moc nadávek mezi kotli tentokrát moc nelítalo, asi si to šetříme na Brod :-).

Po zápase jsme šli na vlak, byl čas, tak před odjezdem jsme ještě navštívili hernu a ochutnali pivo. Měli Hostana… no hrůůůza pít. Ale co se dalo dělat…Poté na nástupišti někdo upustil lahváče, a přiběhlo ACAB. Ale vše se vyřešilo domluvou. I když nejmenší z nich, a nejvíc plešatej i tlustej, krásná to kombinace, byl dost agresivní, a očividně si chtěl bouchnout, a dokázat jakej je hrdina. Chápu jak si fotbalový fans ztěžujou na nepřiměřené, a navíc policií vyvolané zákroky…jedním z nich jsme byli svědky i my.  Na štěstí jen málem. Přijel vlak a my se málem pochcali stěstím. Z vlaku vykoukla kdo…naše průvodčí, která jela nazpátek:-). No ta koukala, když nás viděla a začala tušit, že po zápase to bude ještě horší :-). Nicméně filozof vočko zabojoval, jal se role tiskového mluvčího a romantického svůdce průvodkyně najednou. Opět neúspešně :-)

V Jihlavě jsme šli opět posilovat. Posilovali jsme tak důkladně, až sem sportovně odpadl. A nebyl jsem sám. Pár lidí se ráno poblinkalo. Těžký den v práci čekal asi všechny :-)

Výjezd hodnotím na jedničku, neměl chybu. Doufám, že podobný výkon, plný nasazení, bojovnosti, padání do střel, clonění před brankářem, střílení ze všech pozic atd atd, předvedou naši hráči i redebílkově, a já budu moct psát podobně naladěný report.

PS: možná tam jsou chybičky a věty nedávaj smysl…je mě fakt blbě :-)

Dukla ole.

Čelsí z Chrudimi

Zpět

Vyhledávání