Výjezd do Šumperka - 3.1. 2013

09.01.2013 10:33

Na posilvestrovský čas vyšel náš oblíbený výjezd do Šumperka. Scháníme lidi kdo by jel. Auto Kotenovců bohužel z důvodu nemoci nejede,  Čelsí taky ze stejného důvodu, a tak jsme zvědaví, kdo tam teda vůbec bude. K mému upřímnému údivu tam ale opět NIKDO Z JIHLAVY není !!!. Ale proč k údivu, vždyť je to klasika... Proto z Chrudimi do Šumperku jedeme přes Jihlavu, kde nabíráme Hanču s mámou, Vlastu a právě z Počátek vlakem dojetého Hernyho. Jeho sláva se ještě ukáže .  Z Chrudimi vyjíždíme kolem půl 1, z Jihlavy kolem 14. Opravdu nikdo další nemohl jet?...Že na netu zase bylo narváno…

Cesta je dlouhá, nicméně nálada je vynikající a pár přestávek pro nákup pivních tekutin a vylučování chemické přeměny těchto tekutin, náladu jen zvýší. Opatrně a lehce Bubínek zjišťuje, že tentokrát bude mít opravdu těžkou úlohu, aby zůstal pivní bůh výjezdu, protože forma Hernyho zdá se býti opravdu velká

V kotli se nás schází asi 25, známá je jen rodinka z Litomyšle, pravidelně sem jezdící. Zbytek jsme neznali. K čemu je býti ve fanklubu, hrát si na  Duklafans atd., když nikdo nikam nejede. Abych šel  doma do kotle, tam se postavil, stál, nefandil, nadával? Jinak asi k ničemu jinýmu.

Pivo je zde dobré, proto  z hokeje moc nemáme  Navíc, teď nevím zda napsat naštěstí nebo bohužel,  vidím svého oblíbeného Šumperáka s mojí starou šálou Dukly a jako vždy s placatící. Ale neboj, vždy tě rád vidíme .

Domácí draci jako vždy vytváří velice než slušnou atmosféru, určitě jednu z nejlepších v naší lize. A je jich i docela dost. My se snažíme fandit, jen když mají přestávku , abychom byli slyšet.

 

Hokej se hraje po celou dobu ve velkém tempu a upřímně dlouho sem takovej dobrej hokej se super atmosférou nezažil. Škoda jen, že požitek z hokeje mě stále čím dál více znepříjemňuje Herny. Jak zjistím ještě o mnoho později, vydrží opravdu dost. Nicméně statečně s ním bojuji .

 

Dukla vede 2-0, a tak se fandí i pije o mnoho snáze. Draci pak dávají kontaktní gól a mají i dost šancí vyrovnat, ale Dukla nakonec vyhrává 3-1 gólem do prázdné branky. Dobře to dopadlo. Po utkání čekáme na známé tváře z hokejek, aby jsme pogratulovali a kolem půl 9 opouštíme toto sympatické město.

 

Bohužel při cestě je dost nástrah a osádka je stále kupodivu žíznivá. Naštěstí benzínek je dost. Herny v tuto chvíli již předstihl Bubínka, který ale ukrutně bojuje, aby toho vypil nejvíc . Herny je však nad jeho dnešní možnosti

 

Do Jihlavy dorážíme těsně před půlnocí, sotva stiháme večeři u Mekáče, kde sedí člověk co si asi myslí, že všichni a všude maj rádi HC Pardubice, pardón, hc zmrdovice, hc splašenej kůň, hc fuck off perníkoff. Zpívá si tu jejich koninu naše tesla,  což nás nenechává chladnými . Ale má cenu se těma chudákama z toho vodpadu mezi Chrudimí a Hradcem zabývat…No má. Po slovní přestřelce šemík skáče hop pryč z mekáče. Škoda že ne z celý Vysočiny. Možná i světa. Dement pardubickej. Po jeho odchodu se tak klidně najíme několika mekáči.

 

Hernyho ještě na otočku dovezeme do Počátek, docela příjemná cesta na noční procházku a kolem 2 hodiny ranní konečně usínáme v domě rodičů našeho řidiče, Barči. Vstáváme kolem 5,30, aby Bubínek stihnul od 7 být ráno v práci v Chrudimi.

 

Chtěl bych poděkovat lidem co fandili jak mohli,  hráčům kteří hráli opravdu skvěle, snad v těchto výkonech budou pokračovat,  fans draků za atmosféru, své osádce za skvělou náladu v autě a hlavně řidičovi Barče, která trpěla, ale vždy nám vyhověla v našich potřebných zastavkách .

 

PS: Herny  mě dneska přepil..měl asi 19 pif?

 

PS: vzkaz od Bubínka:  Není to mířený na všechny, někdo má práci, někdo byl nemocnej atd., to se nedá nic dělat.  Ale opravdu vy co jste nebyli nemocní, nebo v práci, jste nemohli jet ? Psali jsme všem a horko těžko jsme našli 4 lidi!!!! z celý Jihlavy…

 

Čelsí z Chrudimi dle instrukcí Bubínka

Zpět

Vyhledávání