Výjezd do Písku - 26.1.2013

28.01.2013 09:19

Do posledního Písku jsme si jeli pro tři body. Odvezli jsme si však jen jeden, i po 21 pivech neopitého Hernyho a pár omrzlin k tomu.

Naše cesta z Jihlavy začala kolem půl druhé na benzině kde jsme čekali na auto Jardy Kříže. Škoda že samostatnou cestu zvolil zbytek aut, je to docela dobrý jet pohromadě i auty, tak snad příště se přidají další vozy Dukláků. Přestávku jsme měli v Počátkách, kde jsme nabrali Hanču a opět v pivní formě naladěného Hernyho. Samozřejmě čekali v hospodě, takže i my dali drink, řidiči čajíček a po nákupu lahváčů a plechovek se pokračovalo dál. Do Písku to není až tak hrozně daleko, takže nebylo nač spěchat.  Kort když cestující i v té zimě měli chuť na pivní mok. Zejména Herny bral pivka po dvou, což jsem opravdu nechápal. Nechápu, jak někdo tak rychle může pít, a hlavně furt pít.

Do Písku jsme dorazili asi 25 minut před zápasem. Byla neskutečná kosa, bohužel jak jsme posléze zjistili, venku bylo teplejc, než vevnitř zimáku. Nad tím by se fakt měl někdo zamyslet, jestli tak málo lidí na zdejší hokej kvůli výsledkům, anebo tý neskutečný kose.

Dukla se asi nažhavila v teplém autobuse a začala aktivně, rychle se ujala vedení a hrála dobře. Měla i další šance na zvýšení skóre, bohužel nedali. Od druhé třetiny Dukla začala tahat za kratší konec a třetí totálně zamrzla. Na hřišti posledního… Písek vyrovnal, nevěřil bych, že napíšu zcela zaslouženě, ale napsat to musím. Dukla pak dala z ničehonic góla, bylo pár minut do konce a my se již v myšlenkách vraceli domů se třemi body. Bohužel to co nikdo nechtěl, zejména kvůli neskutečný kose v hale, domácí vyrovnali a šlo se do prodloužení. Naše utrpení na stadiónu neskončilo, protože na nás ještě čekali nájezdy, které jsme prohráli. Proto si z Písku!!!! Vezeme jeden, nezasloužený bod.

K zimáku se nebudu vyjadřovat. Vzhledově není špatný, ale ta neskutečná kosa, to fakt není možný. Navíc akustika je taková, že jeden buben totálně ohluší celou halu. Domácí měli asi 4, takže prosím hostující fans, aby si vzali i klapky na uši. Domácích se sešlo asi 25, slyšet byli asi jednou, protože prostě ty bubny jsou slyšet i daleko za hranice okresu Písek a lidi je nemůžou přervat.

Klobásy byly příšerný, sice za dobrou cenu, ale fakt příšerný kvality, ohřívaný na něčem plynovým, ani ne na ohni. Pivo nevím, měl jsem čaj :-). Ale Hernymu chutnalo, tak asi špatný nebylo :-). I když osobně si myslím, že Hernymu by v sobotu chutnal i mix rebela a Holby :-).

Dukláků se sešlo nakonec víc než sympatických asi 45 kusů. Rodiny s dětmi, pár ultras, zbytek a 5 fanatiků. Fandit šlo určitě o hodně líp, ale asi jsem nebyl sám, komu v tý zimě se nějak tak nechtělo. První třetinu se fandilo fakt špatně, druhou lépe a třetí asi nejlíp, ale stejně to bylo takový mrtvý. Fanatici se o třetí třetině šli podívat na druhou stranu, kdo že to tam na ně křičel, poté se objevili i v sektoru určený pro domáci fans, ale pak se v klidu vrátili do prostoru, kam patří červenožlutý

Zmrzlí a nasraní z prohry jsme po zápase nalezli do aut a jelo se opět do Počátek. Herny na chvíli usnul. Probudil se na benzince a k probuzení si došel koupit pivo. Tomu klasicky rychle došlo a dožadoval se další zastávky. Byl však posádkou přehlasován, že musí vydržet. :-) Což se mu nelíbilo a chvilku s námi nemluvil. V Počátkách jsme ještě na chvilku zašli na místní diskobarotéku. Dal jsem si čaj :-). Herny opět hospodařil s dvěma pivy naráz a dokonce udělal i nějaký ten tanec. Poté tančil s Hančou na parketu. Když jsme odjížděli, měl přibližně asi 25 pif a stále nekončil. Už chápu, proč o něm John minule tak obdivuhodně mluvil. Pivní respekt před ním :-).

No Dukla nám prohrála, ale výjezd hodnotím velice pozitivně. Sranda byla od začátku do konce. Příště doufám, že na další výjezd bude lepší kooperace výjezdníků a pojedeme všichni spolu.

PS:  Jsem rád, že na fóru je opět živo. Jsem rád, že kromě kluků, který dodělávali choreo na brod, asi nikdo nemohl přijet další. Jen řeknu, že třeba Pajucha z Jihlavy, jel v pátek na ples do Chrudimi, tam samozřejmě čaj nepil, v sobotu jel nazpátek vlakem, aby ho vyzvedli na nádraží v Jihlavě a pokračoval v cestě do Písku. Má úcta. Když se chce, jde všechno.

 

Čelsí z Chrudimi

Zpět

Vyhledávání