Výjezd do Mostu - 18.9. 2013

24.09.2013 22:45

Výjezd do Mostu –  2013-09-18

Nastala nám nová sezóna a s ní i první venkovní zápas s Mostem. Osobně jsem se na výjezd moc těšil. Abstinenční příznaky, které nejen mě provázely už od posledního zápasu s Ústím, byly nakonec ukojeny a my se mohli vydat na cestu. Nějaké výjezdy již samozřejmě proběhly na přátelská utkání do údolí, chytráčkova apod. kde jsme si jako správní sveřepí Šakali zavile vyli naše chorály. To byla ale i pro nás jakási příprava, rozcvička hlasivek, stezku po Dukle a hokeji všeobecně.

Cesta do Mostu není nejbližší a na všední den ne zrovna ideální stvořený k výjezdu. Ale přesto se vydala dvě auta z Jihlavy a jeden vůz z Chrudimi. Naše posádka měla sraz v Čáslavi s posádkou z Chrudimi, kde jsme naše síly spojili a vydali se po staré cestě do Prahy společně. Druhé auto z Jihlavy zamířilo na D1, kde na 54 kilometru narazilo na nekončící  kolonu a tudíž nemělo šanci utkání stihnout zavčas. Než by se druhá posádka dopravila na zápas, bylo by jistě po utkání. Zvolila tedy ústupovou variantu pro návrat do centra Vysočiny. My jsme naštěstí žádné komplikace po cestě neměli a mohli tedy dále pokračovat směr Most.  Cestou jsme se kochali severočeskou přírodou a do oka nám ihned padly letní byty v Chánově.

Ke stadionu jsme dorazili s půl hodinovým předstihem. Zde čekali další dva fanoušci z našich řad, kteří zde měli pracovní povinnosti a spojili příjemné s užitečným. Dohromady nás tedy čítalo 7 kusů.  Proběhlo rychlé občerstvení a vydali se do našeho sektoru čekat na záhajení utkání. Před samotným začátkem měla proběhnout laserová show. Jenže jsem asi slepý a žádnou nezaznamenal. Na místo toho nakráčely na led mažoretky s hůlkami a čekal jsem alespoň něco v podobě Hvězdných válek se světelnými meči. Bohužel zase nic. Nejspíš někdo na poslední chvíli udělal škrty v rozpočtu. To už ale na led nastoupili hráči. Snažili  jsme se je bouřlivě přivítat a spustili naše chorály. I když s námi byly tři slečny, nebály se opřít svými hlasivkami  povzbuzování .  Nejspíš místní chlapík, který stál s námi v našem sektoru, se připojil k našemu fandění a hned jsme měli o jedno hrdlo navíc. Přes ohlušující buben mosteckých fans nás myslím slyšet bylo. Utkání  se vyvíjelo dle našich představ, tak jsme si to i v tomto počtu dovedli užít. O přestávkách se konaly různé soutěže a místní hlasatel nás vybídnul účastnit se také. Jednalo se o závod se šlapacími autíčky. Nominovali jsme Johna. Sice ještě nikdy nic nevyhrál , ale rád soutěží.  Bohužel nezvítězil ani tentokrát. Dal na radu Zdenála na pomalý start. Vzal to opravdu do slova a mostecký fanoušek už měl nějaký náskok, takže ho nemohl zvládnout dojet. Přišli jsme o pizzu, tak snad příště. Zbytek dění na ledě už ale ovládly naši borci a 3 body se vezly do Jihlavy. Hráčům patří dík za předvený výkon a závěrečnou děkovačku.

První výjezd na první venkovní mistrák se úspěšně vydařil a ani tříhodinová cesta zpátky nám spokojenost ve tvářích neubrala . 

Další středu nás čeká výprava do Mladé Boleslavi a podle průzkumů by měla být účast početnější.

                                                   PAJUCHA

 

 

 

Zpět

Vyhledávání