Výjezd do Chomutova

13.02.2012 02:17

V sobotu, 11.února se kolem 11 hodiny probudím a.. nevím kde jsem a v mojí hlavě se odehrává třetí světová.. Marně si vzpomínám, jak jsem se dostal domů z maturitního plesu Kačky (jinak skalní fanynky Dukly a Vysočiny), kterého se účastnili i další lidé z kotle Dukly – Cahy, Pali, Kikina, John a Bára. Plnotučný čepovaný Ježeček a pár panáků udělalo svoje. V tomto stavu jsem měl sto chutí napsat Martinovi, ať jedou do Chomutova beze mne, ale nakonec radši mizím pryč, když se se mnou doma po pátku skoro nikdo nebaví.. :)

Martin mne v Batelově vyzvedává kolem druhé hodiny, postupně nabíráme v Jihlavě další dva fanoušky a v Praze Jůru. Po celé cestě marně sbírám odvahu dát si pivo na zpravení, přeci jen Martinovo auto je relativně čisté a můj žaludek přemýšlí, jak se mi pomstít za včerejšek :) . Pivo proto nabízím Jůrovi a nacházím v něm spojence, jelikož se vrátil domů o půl páté a zažívá podobné pocity jako já. Cesta příjemně utíká, bavíme se o všem možném a spekulujeme, kolik nás v Chomutově bude. Víme o 3 autech jedoucích směr Severní Čechy a o Elvisovi z Ústí n.L, takže 17? 20?

Elvis se postaral o první velký výbuch smíchu, když mi volá a říká mi: „Ztratil jsem se“. Na otázku jak přichází odpověď: „Takhle vystoupím v Chomutově na nádraží, jdu směr zimák, jdu si krásně podle šipek, zimák 1km, zimák 500m, zimák 100m a najednou nic. Oni v Chomutově mají značení ještě na starý zimák, který po výstavbě nového zimáku zbořili“ :) Ale Elvis nakonec dorazil v pořádku a co víc, usedne v nejbližší hospodě a podává info o skupině cca 6 Dukláků, takže se propočty, kolik nás tam bude, poměrně zvyšují.  Druhý, o to větší výbuch smíchu, nastává hned při příjezdu do Chomutova. No co člověk nevidí. Značka Chomutov, první benzínka a? Několik Dukláků stojí čelem k silnici a vykonávající, ehm.. základní lidskou „malou“ potřebu. Je třeba o sobě dát vědět :)

Kolem půl páté přijíždíme k nové, krásné, moderní aréně. Byl bych rád, kdybych se podobného zimáku jednou dočkal i v Jihlavě. Kupujeme si lístky, když přijíždí skupina fanoušků s Robayem. Když vidím Elkyho, tak mám pocit, že výsledek utkání si přečte až druhý den na teletextu :) . Prostě neuvěřitelný, Dukla Fanatik! Vzhledem k neuvěřitelné zimě jdeme do útrob stadionu, což byl nápad výborný. Nejenže je stadion krásný, ale je také vyhřívaný, takže vnitřní teplota může být příjemných cca 5-10°C.

O co víc je stadion krásnější, o to horší je fandění domácích. Já chápu, že fanoušci Pirátů jsou zvědaví až na boje v play-off. Že v základní části jim zrovna dvakrát o nic nejde. Ale aby cca 30 fanoušků Dukly strčilo hravě do kapsy přes dva tisíce fanoušků Pirátů, to se jen tak nevidí. Popravdě, přeřvali nás akorát dvakrát – při nástupu domácích na led a při jejich snížení na 2-1. Jinak neměli nárok. A opět se potvrdilo, že na výjezdy jezdí lidi, co chtějí fandit.

Fandění nám nezkazili ani místní pořadatelé, kteří si po Elkyho držkopádu a piveprolití začali cosi vysvětlovat. Že v první řadě smím stát jen já jako bubeník a ostatní smí stát až v řadě druhé. Vrchol nastal v průběhu 1.třetiny, kdy nám zakázali na stadion nosit pivo (inspirace Rebelem?), takže kdo si chtěl lahodný mok vychutnat, musel zůstat před vstupem do sektoru. Nevadí, fandilo se o to víc. A co si budeme povídat, díky výkonu borců ve žlutočervených dresech se fandilo krásně. Slyšel jsem, že první utkání v Chomutově nás domácí jasně přehrávali a nám vychytal výhru Filip Novotný. Tentokrát to bylo naprosto zasloužené vítězství. Fíca chytl střeleckou formu a v páté minutě vstřelil veledůležitý první gol. Na přelomu první a druhé třetiny jsme měli přesilovku 5 na 3, kterou využil Radek Hubáček. O vítězství jsme pochybovali snad jen pár minut po snížení Chomutova na 2-1 (mimochodem jediný gol, co jsem viděl). Ovšem za pár minut vstřelil po krásné přihrávce Petra Domina branku Jesla a bylo zase veseleji. Vesele se musel cítit i Lukášek Endálů, který nám na naše „srdečné pozdravy“ zamával – Endále, ne že jsme tě nesnášeli jen v Brodě, nesnášíme tě totiž všude!

Ve druhé přestávce jsem se bavil s domácími pořadateli a ti říkali, že „to, co předvádíme my, nedokážou ani fanoušci Ústí“. Nevím, podle čeho tak soudí, jestli podle fandění, počtu vypitých piv (někteří stihli 3 píva za třetinu), či snědeného guláše, ale asi jsme zanechali dobrý dojem :) . Ve třetí třetině domácí vrhli všechny síly do útoku a občas nás přehrávali, ale perfektní výkon obránců a útočníků podpořený skvěle chytajícím Filipem Novotným nedovolil domácím přiblížit se opět na rozdíl jediného golu. Naopak, v 58.minutě Dobras trefil prázdnou kasu a dal výsledku definitivní podobu – 4:1 pro Duklu!!! (Oceňuji věštecké kvality Elvise, který před zápasem říkal, že když bude chytat Duba s průměrem 3 goly na zápas, tak prostě musíme vyhrát) :)

Děkovačka také tentokrát neměla chybu. Opět byly dvě a hráči ukázali, že si naší podpory opravdu váží. A je super, když člověk vidí, jak si třeba Dobras nebo Padi tyhle děkovačky užívají. Paráda kluci!

Po zápase jsme se někteří vydali směr Vysočina, někteří ještě čekali na hráče. Člověku se až nechce věřit, jaký to obrat nastal během jednoho měsíce. Na diskuzním foru najednou nikdo hráče nenapadá, nikdo nehovoří o prodaných zápasech, hráči po zápase v klidu mluví s fanoušky u autobusu. Nezbývá než si přát, aby to takhle vydrželo co nejdéle. Jeden za všechny, všichni za jednoho.

Ve středu nás čeká Ústí, na které se nám letos vůbec, ale vůbec nedaří. 3 zápasy, 3 prohry a skoré 4:15. Je třeba konečně připravit největšího adepta na postup o první body. Podaří se nám to konečně? V sobotu pak jedeme na led Mostu, suverénně posledního celku 1.ligy. Vzpomínáte si, jak nás naposledy doma porazili 2-3?. Je největší čas jim to vrátit i s úroky. Snad se nás v Severních Čechách opět sejde co nejvíce a vytvoříme Dukle domácí atmosféru. Proč? Protože MY JSME DUKLA A TO SI TY LIDI PROSTĚ JEDNOU MUSÍ UVĚDOMIT!!!

Fotogalerie k výjezdu zde: tomassinho.rajce.idnes.cz/Pirati_Chomutov_-_HC_Dukla_Jihlava%2C_48.kolo_2011_2012/

Tomassinho.

Zpět

Vyhledávání