Výjezd do Brodu - 2.2.2013

04.02.2013 09:12

6-1 6-1 6-1, Endál dostal a brečel jak malé dítě  a PYROTECHNIKA NENÍ ZLOČIN !!!!! I tak by se dal charakterizovat tento zápas.

 

S ne moc dobrýma vyhlídkama po supervýkonu v Písku jsme jeli na toto pseudoderby.  Vyhecovaní domácí, pro které je smysl života porazit Duklu, ale dostali trošičku na tlamičku a Duklička tak slavila druhou výraznou výhru na hřišti tohoto rádobyvelkoklubu, farmy bez tradice nemající ani jeden titul….

 

Po několika zápasech, kdy se domácí tlachali, hráli si na hrdiny, na borečky, na mistry světa, přitom jenom fanděj nějakýmu podklubu, jsme se rozhodli ukázat, že i my umíme pořádný chorea, jenom  není důvod to ukazovat při zápasech s tímto odpadem z Vysočiny. Ani nevím jestli někdy větší choreo někdo někdy udělal na hokeji. Možná Kometa.

 

Sraz byl jako klasicky na Posilce, Davo šel příkladem a snídani, oběd, svačinu a večeři strávil pitím pivních tekutin. Po obědě se Posilka zaplnila a začalo se skandovat.  Dobrým ukázem byl i Pavel Med, o kterém kolovalo, že má již jiné priority než Duklu, ale ukázal, že šlo pouze o fámu. Výjezd ho vyšel dráž než ostatní, byl vyveden policií a zaplatil litr pokutu .:)                                                     

 

Jak probíhala cesta vlakem nevím, protože jsem se obětoval a vezl autem choreo, které by se do vlaku nevešlo. Byla to velká oběť, snad mě historie ocení :-).

 

Nicméně jsme se sešli všichni v sektoru pro hosty a začali fandit. O dost lépe než početněji mnohem slabší domácí. Jestli jako na každý zápas přijelo kolem 15 orlů, tak to nic moc. Bez nich by asi byli hotový... Domácí si užili chvilku slávy, když se ujali vedení, pak ale začali tahat za kratší konec pilky. Dukla řezala jak kanadský dřevorubec do dubu a domácí vypadali jako telátka. Zejména Endál se rozhodl provokovat, když viděl, že hokejové umění nestačí. Díky tradiční nedisciplíně  domácích hokejistů Dukla otočila utkání a dovedla ho k naší radosti do debaklové podoby. Domácí kotel byl od 10 minuty asi do 50 naprosto nevýrazný. Fandit se snažilo asi tak 25 lidí. Ale víme, jak by to vypadalo, kdyby Dukla prohrávala, takže čest těmto 25 fanouškům.

 

Na zápas jsme si připravili dvě chorea.  Bohužel naše první jsme načasovali stejně jako domácí, kteří uctívali památku jejich zesnulého rebela. Mohli jste dát vědět a my by jsme ho roztáhli později. Mrtví si zaslouží úctu a je škoda že nikdo z hostů přes choreo přes celý kotel neviděl, co tam máte. Druhé choreo je asi nejlepší co jsme kdy vyrobili.  Velký orel s otevřeným zobákem…a k němu se blížící…no kdo byl ví :-) Fotek je dost. Jen podotýkám, že z choreofondu bylo placeno pouze první choreo.  Druhé choreo mládeži do 18 let nepřístupno bylo placeno naším výběrem peněz v hospodě.

 

Dukla tentokrát opravdu bojovala, hráči padali do střel, dojížděli každý puk, nebáli se střetů u mantinelu. Opravdu mě pak vysvětlete ten výkon v Písku. Domácí naprosto nevěděli co hrát, co dělat. Když už si šanci připravili, tak je vychytal skvěle chytající Rittich. A tak se není proč divit tomu debaklu.

 

My si utkání užívali do konce, fandilo se naprosto parádně. Kotlina patřila hostům, jak na hřišti, tak v hledišti. Vynikající perličku si připravil Ondra Malec, který doslova seřezal provokatéra Endála. Lukášek poté na ledě ploužil amazonský mírový tanec, šokovaný že konečně dostal na držku, tleskal na všechny strany, máchal rukama, dožadoval se spravedlnosti? Spravedlnosti bylo učiněno za dost, a doufám, že i ostatní týmy si tyto provokace nenechaj líbit a budou tě řezat každý zápas. To jak brečel bylo fakt srandovní. Větší srandu už jsem na hokeji dlouho nezažil. Díky Lukyne…A velká pochvala Ondrovi.

 

Od poloviny druhé třetiny nějak tak začala atmosféra houstnout. Asi jeden 14 brodský chlapec, zdevastovaný svým vývojem a zjevem začal gestikulovat a vyzývat nás na bitku. K němu se přidali asi 3 dvanáctiletí borci, právě vstupující do fáze puberty. Nechť bůh tyto chlapce dále netrestá. Už jen to,  kde žijou a komu fandí stačí. Druhá třetina se ani nedohrála, frustrovaní domácí několikrát zaházeli plochu odpadky a hnusným rebelpivem. Ani se nedivím, to pivo není k pití, ale k házení. Třetí třetina pokračovala nadvládou kotle hostů. Domácí se aspoň nějak vyhecovali k povzbuzování domácích hokejek a tak atmosféra byla parádní.

 

Asi dvě minuty před koncem nezávisle na sobě oba dva sektory si připravili nějaké to pyro. Domácí teda o hodně větší. My si ani žádné popravdě nepřipravovali, ale nějak někdo pronesl jedno zbylé pyro na staďák a tak jsme se dohodli, že ho před koncem zapálíme. My ho odpálili dřív než domácí. Strhla se docela dobrá mela. Kvůli jednomu pyru. Každopádně asi poprvé jsme se prali všichni, celej kotel. Jeden jsme stáli za druhým. Někdo více,  jako kluci z Fanatiku, někdo méně. Pavel Med byl vyveden a zaplatil litr :-). Co jsem tak viděl, tak security se ale drželi a snažili se nedávat rány. Přeci jen jsme všichni z Jihlavy. I když si myslím, že kdyby sebrali choreo a rychle odešli ze sektoru tak se nic až zas tak nestane. Domácí měli připravené choreo  Pyrotechnika není zločin a zápálili asi 20 světlic. Vypadalo to krásně a opět se jen ukázalo, že dobře udělané pyro atmosféru jen vylepší.

 

Bojující sektor hostů toto pyro odměnil pískotem. Pokuď se strhne bitka za jedno pyro u nás, proč ne i u domácích. Toto není výtka, ale otázka. Mrzí mě naše reakce, že místo abychom domácí podpořili a pochválili je za krásné choreo, pískalo se na ně. Ale je jasné, že v tom byla i naších emocech bublající nespravedlnost, když jsme byli biti za stejnou věc. Takže tímto posílám omluvu, protože Pyrotechnika není zločin. Naopak mířím k vám pochvalu. Vypadalo to krásně.

 

Po ukončení boje v kotli se security, skončil i zápas. Naši hráči přijeli na děkovačku a opět byli zasypáni vším, co měli domácí po ruce. Tak kousek popojeli do rohu a užili jsme si děkovačku až do konce. SUPR kluci.

 

Jen otázka na tátu Listera co říká na zahazování ledové plochy, házení piva, lahví atd. atd.? Nekritizovali nás domácí před pár lety za tyto exesy? Nepsali o nás jako o zvířatech? Že nyní dělají to samé.

 

Při zpáteční cestě na vlak, u Kauflandu došlo k další potičce. Pivo chtějící Dukláci byli nejdříve provokování domácími, když poté byli vyzváni ke střetu, utekli a naběhli těžkooděnci, kteří nešetřili rány obuchem a několik našich pěkně dostalo a bylo povaleno na zem. Padli i nějaké pokuty. Cesta vlakem zpátky klasika. Robokopové všude…

 

Zábava ale pak pokračovala na Posilce, kde se sešlo asi 40 sýpajícich osob :-) Skandování  pokračovalo, stejně jako pití Ježka. Pro některé z nich co já vím, učitele, Dava, Páju Meda, Urbyho a spol zápas skončil až kolem 5 ráno. Furt  lepší než před týdnem ve středu, kdy někteří domů došli z hokeje až v pátek :-) Těžký život dukláka.

 

Ještě speciální dík holkám co vybírali na chorea a zejména pak Učitelovi. Neunávně rozeřvával kotel, přišel o hlas, ale Dukla je něco víc. Děti, které učí, asi budou mít v pondělí dost samostatných úkolů :-)

 

No, na závěr co říct. Bylo to supr derby se vším, co k tomu patří. Už se zas těším na zápasy s Kadaní a spol…

 

Dukla forever !!!!

 

Čelsí z Chrudimi.

Zpět

Vyhledávání