Výjezd do Bolky - 25.9.2013

26.09.2013 23:25

Výjezd do Bolky - 2013-09-25

Druhý výjezd a pět krát víc lidí než na první ? Pokud se násobek bude zvětšovat , osídlíme planetu do konce sezóny! :D Teď ale zpátky nohama na zem. Určitě pomohlo to, že si Dukla držela neporazitelnost a krásně zahřívala první místo v tabulce. Což  mi dá za pravdu každý Duklák – to je to místo, kam prostě patří!  Ale v té nejvyšší soutěži jí to slušelo vždy nejvíc :-) .Mladá Boleslav je přeci jen dostupnější lokalita než byl Most, hodně lidem vyšla správná směna a navíc se zde sjeli  fandové červenožlutých barev nejen z Jihlavy, ale i jedinci z celých středních Čech a okolí. Nechci se ošívat minulostí, ale Dukla prostě lidi táhne na stadion pořád. Ten klub musíte milovat nebo nenávidět. Nic mezi prostě není .

Samotná domluva, na tento můžu říct i předem - vynikající výjezd, probíhala trošku sporadicky bláznivě. Lidi se nabízeli s odvozem, pak ho zrušili, přemisťovali se z auta do auta.  No takový škatule hejbete se. V jednu chvíli mi přišlo, že snad pojedeme každý vlastním autem. Naštěstí vše dobře dopadlo a snad doufám nikdo nepřišel na zmar. Odjezdy z jednotlivých míst probíhaly dle domluvy. Z Jihlavy se vypravila 4 auta + jedno, které mělo původně v plánu romantický výlet ve čtyřech do středních Čech a k překvapení  přítelkyň byl zakončen právě na  zdejším zimním stadionu . Chrudim nezklamala a opět dorazila, Praha a již zmiňovaní jedinci z okolí. My jihlavští, poučeni z minulé zkušenosti, jsme se vyhnuli problematické D1, která mi čím dál tím víc připomíná ruskou ruletu – buď dojedete nebo ne, a vydali se po staré cestě. Všichni jsme naštěstí v pořádku dojeli, někteří i později, ale včas na začátek utkání. Shledání s jednotlivými jedinci bylo natolik překvapivé, že umocnilo výbornou náladu a pohodu našeho seskupení. Před stadionem proběhlo rychlé občerstvení útokem na pivo a klobásu o délce 20 cm. Za zmínku stojí perlička, že naše zvyklost místo pivo říkat Ježka, vzali místní barmani s úsměvem. Odpověď : „Tak tady ho máš a kolik stojí Ježek u vás?“ Luboš bez váhání vytáhl desetikorunu a řekl : „To je dobrý“. Trošku chlapce zaskočil. Měli smysl pro humor a tak mu sdělili, ať ještě přitlačí s bodlinama.

Občerstveni a předzásobeni  na samotné utkání jsme se přesunuli na stadion a vyčkávali na hráče ve žlutých dresech, abychom se přivítali i s nimi. Netrvalo to snad ani minutu a byli tady naši borci. Uvítali jsme je jedním nádechem a svorně začali pět naše chorály. Zápas se vyvíjel ze začátku i pozitivně pro nás. Bohužel nám nebyl uznán gól a výtky k rozhodčímu neznaly mezí. Rozhodčí byl celkově osoba, která kazila dobrý dojem  z hokeje. My ale nejsme žádní uplakaní Nováci. Nás to naopak více semklo k většímu povzbuzování a hnali naše chlapce dál kupředu. Po inkasovaných gólech náš hlouček cca 30 – 35 hlav ( těžko říct furt někdo chodil pro piva) neutichl. Pokud bylo hluché místo, tak snad jen když Učitel dojídal klobásu ze začátku třetiny nebo že bubeník dostal v průběhu druhý třetiny monstrózní průjem, který mu málem roztrhal textil a musel být vystřídán. Jinak se jelo od začátku do konce. My jsme se přijeli ale bavit a to jsme si splnili na výbornou. Celkem mě zklamalo od příznivců Mladé Boleslavi, že fandili pouze při početních výhodách nebo po vstřelených gólech. Ten stadion jinak patřil nám. Zní to možná sebevědomě, ale kdo tam byl, tak to musí uznat. Dálší věc… skoro víc jak minuta dokonce a domácí diváci opouští ve velkým množství stadion. Tohle jsem viděl snad poprvý v životě, aby domácí tým vyhrál a diváci ani nepoděkují a nezatleskají za výhru? Hanbáři.. Co dávali na Nově, že jste meškali?  Navíc extempore „Šedivé lejdy“ alias vyzobané slunečnice, která se zmohla opakovaně pouze zdvižením prostředníčků na náš sektor za celý zápas, bylo ubohé. Nejspíš mindrák, že už jí starej opustil, když byl na vojně… C‘est la vie bejby, my za to nemůžeme.  Ale to je spíš škoda řádků o tom více psát. Nutno ale podotknout, že zde hokej berou světově. Zájezd japonských turistů nás ihned obklopil foťáky.  Jsem rád, že jsme jim stáli za památeční fotku . Poklady naší země se musí zvěčnit, to je jasné.  Výsledek utkání hovořil jasně pro Boleslav, ale klukům se nedá upřít bojovnost. Čarovné zákroky Davida Ritticha přiváděli boleslavské střelce k šílenství. Speciální dík patří Dobráskovi, který si dal po zápase „Ta jihlavská“ s námi sólo.

Závěrem bych chtěl opět pochválit nás. Nešlo o derby a přesto se jsme jeli jak jeden člověk. Kéž by tomu tak bylo i na domácích zápasech, ale nějakej čas ještě potrvá oddělit zrno od plev. Hlavně to nevzdávat!! V pondělí se plánuje výjezd do ČB autobusem, tak doufám, že se nám ho podaří naplnit. Buďme svorni! Červená a žlutá jsou barvy naše! Jedině DUKLA!!!

 

                                                                         PAJUCHA

 

Zpět

Vyhledávání