Shrnutí sezony 2010/2011

01.05.2011 19:01

Do sezóny 2010/2011 šla Dukla s jasným cílem. Dostat se do semifinále. Přišly zajímavé posily, třeba Padělek a Jeslínek, nebo k radosti vůdce našeho kotle Váňy se do Dukly vrátil jeho brácha Anatolij. Udržel se brankář Řehoř nebo mladí hráči, kteří zářili již v minulé sezóně, například Zeman a my se tak těšili, ať už to začne. Béďova koncepce vychází a klub měl tak dobré předpoklady k úspěšné sezóně.


Co se týká fans, nikterak velké aktivity jsme neměli, řeči o předělání kotle, oplocení, místo jen pro fandící atd. atd. se klasicky jako každý rok staly pouze nesplněnými sny....

Do sezóny Dukla vstoupila skvěle a držela se dokonce na prvním místě tabulky. Tak jsme první no a coooooóóóóó. Pak jak to tak bývá, přišla docela dlouhá krize, kdy jsme měli i strach se snad dostat do playoff, ale tu Dukla překonala a šla do vyřazovacích bojů z třetí pozice. Dostali jsme Znojmo, paráda. Byl to boj, ale postoupili jsme 4-2 na zápasy. V semifinále Dukla dostala Chomutov a vypadla 4-0. Nicméně cíl byl splněn, a sezóna tak skončila úspěšně.


Nás fans během sezóny čekalo mnoho výjezdů, z nichž některé se staly grandiózními, například každý výjezd do Chrudimi je přímo legendární. I Beroun, díky neskutečnému dýdžejovi a neskutečně hnusnýmu pivu patří mezi nejlepší. Sešlo se nás tam v týdnu ve středu asi 70.(já jen, že rebílci nemohli v týdnu dojet a jeli radši fandit Znojmu, jeli jim na pomoc)). Vrchlabí a nádražní hospoda v nějaké vsi, kam nás zavedl Pippo, také patřila k neopakovatelným zážitkům. Ve Znojmě pro změnu byla vypuštěna slepička Ivanka, která kráááásně pobíhala na stadiónu. V Hradci jsme se spojili s domácími v jejich boji o zachování hokeje v tomto městě. Podle posledních informacích je hokej zachráněn, a peníze přišli. Bohužel ale přišli z Vrchlabí, takže tímto padá návštěva té proslulé nádražky a ochutnání největší klobásy z ČP ligy. Padla i Chrudim, což je fakt doslova v… Nepostoupil ani Jindřicháč, kam jsme se těšili. Supr výjezd byl do Litoměřic, kde mají naprosto nejlepší klobásy snad z celé republiky. Každý z nás co jsme tam byli, se už teď tam těšíme. Byli i hrozné výjezdy, jako například do Kadaně. Tam už fakt nejedu.
Derby s Brodem je ale jiná káva. Díky neustálým provokacím místních rebelů, kteří si hrají na pány světa, Novák je ředitel zeměkoule, tato utkání mají jiný level Pravidelně dochází k napadání, urážkám atd. atd. Myslím, že nenávist je zaseta a tato utkání jsou prostě fantastická. (myslím, že i RH souhlasí, lepší hrát s námi než s Berounem). Avšak jak napjatá jsou utkaní v ochozech, tak mimo ochozy je vše zbytečně nafouknuto Tv Novou…Minulý rok došlo k menší bitce mezi fans, házeli se koše atd. atd. …, ale nebyli tam pořadatelé…, kdyby my Jihlaváci, jsme byli taková zvěř, jak o nás média píšou, tak tam bude bitka jako sparta-baník a žádný rebelík nedojde domů se všema zubama. Ale co se dělo… Stálo se v sektoru, křičet na sebe a padne pár facek… to se děje na každý vesnický zábavě…. Při druhém utkání byli ochrankou na podmět TV Nova a Gustava Husáka velmocného Žáka napadnuti naši fans. Dokonce i ti, kteří tam už nebyli I to se může v nebílkově stát… Při domácím zápase se nám povedl husarský kousek a nejlepší choreo sezóny, oceněné fanoušky celé republiky, když byla na oprátku pověšena figurína v dresu Brodu. Opět jsme byli v televizních novinách Došlo i k samolepkové aféře… opět díky televizi. Protože nám fans jsou samolepky úplně víte kde… Je to součást hecování atd. a ke sportu to patří. Byla ta dobrá akce RB, takže omlouvat se za to je totální pitomost, protože se není za co omlouvat. ( každý, kdo jezdí na Slavii, spartu, Bohemku, Baník má doma o mnoho horší, ale o mnoho horší samolepky). Těším se, co RB vymyslí za další nápady, které přispějí ke zlepšení atmosféry. Menší nepokoje ještě byli v utkání v Táboře. Pěkné choreo se nám povedlo při playoff proti Chomutovu, ( Znojmu?) kdy byla zhasnuta hala a fans v ochozech zapálili světlice. Jinak choreo bylo děláno skoro na každý zápas, takže na tomto poli určitě posun vpřed. Kotel jako takový, nejlepší v ČP lize, ale bohužel mě to nedá napsat, že je co zlepšovat. Zejména je třeba vyhnat z kotle tzv. čepičkáře, modely, atd. atd., prostě lidi co tam jdou machrovat, že jsou v kotli, ale nefanděj. Ale to je každý rok stejný… V současné době probíhají právě i o tomto problému jednání, o jejichž změnách atd. Vás budeme informovat. Proběhli dvě soustředění ultras na chatě, kde se děli velké věci…už. Po právu jsme nazýváni jako největší alkoholovej klub v republice…Jsme hrdi na to, že ostatní fans o nás ví!!!!! Máme rádi zemi, Duklu, pivo a alkohol, no a co…..


Po sezóně jsme navštívili ples Dukly… Teda mělo se jednat o ples Dukly a Ježka. Ale byl to jen ples Ježka. Nic proti Ježkovi, on si dokázal propagaci zařídit. Jsme rádi, že nás sponzorují, taky ho pijem, co to jde. Stačí se projít po utkání sektorem pro fans, kde se brodíte po kolena v kelímkách. Například my Chrudimáci, odkojení Gambrinusem ( tím dobrým dřívějším, ne tím vodovým europivem v co se změnil) jsme okamžitě přešli na ježka, když jsme se dozvěděli, že nás Ježeček sponzoruje. A tuto změnu si pochvalujeme. Jen tak dál. Ale můžeme se zeptat, co měl ples Dukly společného s Duklou… ježek měl vlajku… proč nebyla pověšena vlajka Dukly…případně kde vůbec byli hráči…. Ano, je to dobrá akce pro sponzory klubu, ale co my, fanoušci… Sponzoři nejezdí do Vrchlabí, Kadaně atd… Co my fans, kteří si chceme dát panáka s hráčema… Sponzor dá 100000 Kč třeba, ples si užije, vezme manželku, v pořádku. Ale myslel taky někdo na to, že na ten ples přijdou i fans, z nichž třeba naše 10tičlenná skupinka třeba lehce těch 100000 za ježky propije a pomáháme Dukle jiným způsobem… Kde byli hráči?.. Co tento ples měl společného s Duklou…jaká propagace Dukly to byla….


Na závěr bych chtěl jménem všech fans Dukly poděkovat Oldovi Bakusovi, za to, co pro Duklu udělal. Stal jsi se legendou Dukly a dres s tvým jménem každý z nás bude ještě dlouho nosit…Děkujeme a přejeme ti vše nejlepší v mimo hokejovém životě. Ještě jednou děkujeme, že jsi zůstal věrný a vedl si Duklu v časech zlých, které náš klub potkali po sestupu z extraligy. Děkujeme.


Čelsí z Chrudimi

Zpět

Diskusní téma: Shrnutí sezony 2010/2011

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání