DERBY OPĚT NAŠE!!! Výjezd do ÚDH - 14.1.2013

16.01.2013 12:59
S možností jednodenního vystřízlivění po sobotním výjezdu do Hradce Králové, vyrazili fanoušci Dukly podpořit opět svůj tým. Tentokrát na nepřátelské území Vysočiny, do nedalekého údolí, čili do Třebíče.

Někteří vyrazili společně s fanclubem, někteří po vlastní ose autem a pár hrdinů vyrazilo již tradičně vlakem. Tradiční příprava se nesla ve znamení "rozcvičky na Posilce" a nutného zastavení v Bille pro doplnění zásob na cestu.
Sraz byl v 16:15 na vlakovém nádraží. Vzhledem k malé informovanosti fanoušků se nás sešlo necelých 20 a výjimečně se to obešlo bez přítomnosti policie. Cesta vlakem byla poklidnější, za to se o dost víc konzumovalo. Nutnost vyřvávat nový chorál však byla v nás, proto od Okříšek se fandilo bez přestávky. Po příjezdu do Třebíče jsme se vyfotili s nápisem ZČUCHANCI ON TOUR a vyrazili jsme směr zimní stadion. Už před nástupem do vlaku jsme věděli, že nestihneme začátek třetiny a tak jsme doufali, že góly začnou padat až později.

Což o to, góly žádné nepadly, ale největší překvapením pro nás bylo, že po příchodu na stadion jsme jako kotel fanoušků neměli ani jeden buben. Nutností bylo, abychom o to více fandili a tleskali. O všechno se ale postaral Učitelskej, kterej vytrvale rozeřvával celej kotel po celou dobu zápasu. Co mě mrzí, že tradičně levá polovina kotle se nezapojuje do žádných pokřiků a to, že ani při vyřvávání "FANDÍME VŠICHNI" neodpovídají, mi zcela upřímně hodně vadí. Je pravdou, že utkání bylo z pohledu diváka velice napínavé a to hlavně vzhledem k tomu, že v každé třetině dokázali třebíčští hokejisté odpovědět na vedení našich borců, ale i přesto to ti naši kluci potřebujou, abychom za nimi stáli a hnali je dopředu.

Bylo opravdu znát, když se Učitel na začátku druhé třetiny opozdil. Fandění bylo laxní, nezapojovali se do něj všichni a Třebíč nás ze začátku přeřvala a to i přesto, že jejich kotel hodnotím jako tragickej vzhledem k relativně velkému počtu lidí, které jsem tam viděl. Každopádně abych jenom nekritizoval, tak přesto že nebyl buben, zapojila se dostatečná skupina lidí a buben jsme dokonale nahradili. Jak někdo psal na internetu, možná že to bylo i naše plus, že ten buben jsme neměli. Díky tomu jsme se alespoň pořádně snažili.

Na začátku již zmíněné druhé třetiny se roztáhlo veliké choreo, a já osobně si nepamatuju choreo s takovými rozměry. Jednalo se o „lebku hokejisty,“ vedle kterého byl nápis “ZA DUKLU ŽIVOT DÁM“. Tvůrcům a všem co se na výrobě chorea podíleli, patří ohromné díky. Další velké díky patří Evče za výběr 1500,- Kč do choreofondu. Výroba takových transparentů a obrázků není nejlevnější záležitostí, takže nám tyhle peníze strašně moc pomáhají. Slova díků samozřejmě patří i těm, kteří přispěli.
Třetí třetina se pomalu blížila ke konci, a zápas stále nebyl za stavu 2:2 rozhodnut. V tu chvíli měla spousta z nás několik kousků Černé hory v sobě. Když gól nepadl ani v prodloužení, rozhodli jsme se fandit „jako v Naganu.“ Chytli jsme se všichni kolem ramen a doufali, že červenožluté barvy získají ten bonusový bod. Když Čagy i Zemič zápas proměněnými nájezdy rozhodli, pivo lítalo vzduchem a radost měli snad i ti sekuriťáci že je konec. Každopádně nechyběla děkovačka, rybičky hráčů a následně po cca 2-3 minutách děkovačka druhá.

Po odchodu na vlakové nádraží se do nás slovně pustili někteří fanoušci UDH, což samozřejmě nezůstalo bez naší odezvy a tak se tři borci rozběhli proti těm dutohlavcům. Bohužel všemu přihlíželi naši oblíbení strážci zákona a tak naše borce zpacifikovali a dva z nich odjeli v poutech podat vysvětlení na místní oddělení. Vše ale dobře dopadlo, kluci podali vysvětlení a přesto že my jsme vlakem už odjeli, domluvili jsme jim odvoz a chvíli po nás dorazili do Jihlavy i oni. Cestou do Jihlavy se s námi svezla ještě skupinka těžkooděnců, kteří však nezasahovali, proto jim nenáleží žádná odměna.

Celý výjezd byl úspěšně zakončen několika Ježky tradičně na Posilce a pro nás to byl bodově i výjezdově vydařený „víkend.“ Jen tak dál Dukláci!
 
Psích  
Zpět

Vyhledávání