Výjezd do Vrchlabí 13.11.2010

03.12.2010 10:15

Do města Krakonoše, oblíbené pohádkové bytosti dětí, se chystala pro změnu oblíbená pohádka nás dospělích, a to Dukla Jihlava. Duklička se stááááále hřála na prvním místě tabulky. Prostředí ve Vrchlabí je super, navíc v Jihlavě panuje taková malá euforie, ( možná spíš spokojenost než euforie, přeci jen to nikdo nečekal) tak se čekalo i celkem dost fans tohoto týmu. Naši hráči jsou zvyklí hrát jakoby doma i venku :).

Po pár sms a zprávách na facebooku jsme věděli, že tam nebudem sami. Po krutém pátečním večirku na Klejce, a po ještě krutějším zvuku budíku ve 13 hodin, auto dobré nálady z Chrudimi ve složení tentokrát jen Bubínek a Ondík vyjelo kolem 14 hodiny. Směřovalo do Kunčic nad Labem do údajné neskutečné knajpy, kde čekali pražští dukláci, předseda fanklubu Dukla Praha Pippo a jeho kamarád. Nevěděli do čeho jdou :). Z dálky šílené nádraží, klasická nádražní restaurace, ale vevnitř to byl ráj na zemi :). Pivo za 15, řízek 45, kvalitní obsluha a hlavně kvalitní místní lidi :). Zejména ožralej nádražák ( známej od Pippa), který neustále opakoval Dukla pukla, červenožlutý magoři, byl skvělej. On byl naopak nazýván pračů..kem, prostě krása a zážitek k zopakování :). Nicméně hokej se blížil a tak i tyto radovánky museli bohužel skončit. Ale je zde návrh abychom se příště všichni tam setkali a jeli společně poté na hokej. Nebudete litovat :).
 
Na útulném zimáku se sešlo přibližně 50 fans Dukly, což je myslim na takovou dálku supr číslo. Ale opět většina byla nejihlavská. Přijeli lidi z Chrudimi, Prahy, Humpolce, Litomyšle. Jedna skupinka přijela vlakem a bylo vidět, že cesta byla dlouhá a nebyla prospána, naopak byla vyplněna doplňováním tekutin :). Auto s učitelskym přijelo asi ve 12 minutě a nevidělo dva góly. Naše Dukla totiž zápas začala fantasticky a už v 11 minutě vedla 2-0. Třetina skončila 3-0 a i díky tomu sektor Dukly byl ve varu. Panoval klid a dobrá nálada, pilo se pivo, krakonoš?, které kupodivu bylo vcelku dobré ( já nebyl tak jsem nemohl ochutnat ). Párky vynikající chutě a neskutečně dlouhé délky. I po druhé třetině byl stav 3-0 pro Duklu. Lepší náladu ještě umocnila přestávková soutěž fanoušků. Dukla vybrala to nejlepší co ten den měla v ochozech, a to Bubínka a učitele :) Hrál se fotbálek 2 proti 2 na ledě. Ač naši fans měli převahu, zejména kilogramovou, lepší kopací techniku, nasazení, chuť do hry, pohyb, taktiku i více promile v krvi, přestřelovali bránu a prohráli 1-2 :)) Ale bojovali jako lvi:)))) 

                            

Tato zpráva o prohrané přestávkové soutěži se asi donesla do kabiny našich hráčů. Tíha zodpovědnosti, aby aspoň někdo v ježčích dresech dneska ve Vrchlabí vyhrál, jakoby svazovala hokejky našich hráčů a v 51 minutě to rázem bylo 2-3. Krve by se nedořezal v žilách našich fans. Naštěstí hráči to udrželi a ke spokojenosti v sektoru hostů přidali na závěr gól a vítězíme 4-2. Přichází děkovačka, po ní hráči odchází do kabin. Neustále řvoucí kotel hostů chce ale ještě jednu, a asi po 10 minutách se jejich přání mění v realitu. Hráči přicházejí na led a opět se slaví. Zajímavostí po posledních zkušenostech z nejmenovaného chytrého města asi 20 km od Jihlavy směrem na Pardubice bylo, že místní ochranka byla naprosto v klidu. Asi i po 15 minutách po utkání stojí v klidu a nechá naše fans slavit. A jen tak mimochodem, na naše hráče letěla dvě piva při děkovačce od některých rádobyfans Vrchlabí. Nikdo nebyl mlácen ani napaden ochrankou... Jinak místní lidi opět supr, tak jako vždy, takže jednoznačně palec nahoru pro Vrchlabí a už teď se těšíme na další návštěvu. V klidu pokec o přestávkách, naprosto v pohodě výjezd. Naši fans se tak vraceli domů s pocitem dobře strávené soboty. Chrudimské auto dobré nálady ale domů nejelo. Jelo reprezentovat Duklu na Velkou Kunratickou, kde to bolelo :)

                         
Dukla tak udržela první místo, což je paráda. Teď nás čekají těžké zápasy ve kterých asi body ztratíme. Nicméně se blíží výjezd do Tábora a Benátek, kde je potřeba bodovat a tak pojďme vytvořit našim hráčům domácí prostředí. V Táboře očekávám nad 100 dukláků. V Benátkách v pondělí fakt netušim...Chrudim by tam měla být, ale do půl těla nejdem. Tam je hrozná zima :)
  
PS: Opět se ukázalo že ven jezdí lidi především fandit. Fandila drtivá většina sektoru... jaká to změna oproti domácím zápasům....
 
  

Zpět

Vyhledávání